ArtCrew Hardenberg

Het kleurrijke atelier van de Baalderborg Groep               

Welkom op de WEBSITE van ArtCrew !


 

De ArtCrew is een inspirerende en creatieve werkplek , midden in de samenleving, voor mensen  met een beperking die onder begeleiding hun talenten ontwikkelen, ontwerpen, kunstzinnige producten maken voor toegepaste kunst, exposeren en verkopen. Zij worden hierdoor gestimuleerd  hun aanleg en gevoel te ontwikkelen vanuit de eigen kracht. Het atelier en de galerie zijn laagdrempelig en toegankelijk voor bezoekers.

De mate  van beperkingen en leeftijd  zijn  niet relevant.  Kunst maakt geen verschil maar geeft mensen de kans elkaar anders en om anderen te ontmoeten. Voor de deelnemers  is het een manier om te laten zien hoe zij op hun eigen unieke wijze de wereld zien en delen met de omgeving.

De ArtCrew is niet specifiek gericht op arbeidsmatige activiteit op het gebied van kunst of toegepaste kunst. De kunstzinnige activiteit is een uitstekend middel, om begeleiding te bieden die gericht is op zelfredzaamheid en goed menselijk functioneren. De zorgvuldige begeleiding biedt cliënten  de gelegenheid om in een veilige omgeving de mogelijkheden die in hen aanwezig zijn optimaal te benutten.  Kunstbeoefening maakt mensen blij.  Men leert een ander gebied van zichzelf kennen. Kunstbeoefening is het ontwikkelen van talenten. De cliënt  krijgt vertrouwen in eigen kunnen, wat weer een positieve invloed heeft op het welbevinden. Men krijgt de kans zichzelf ook op andere gebieden verder te ontplooien en eventueel beter te functioneren binnen bijv. arbeidsmatig werk of in het ontwikkelen van toegepaste kunst of productontwerp en -ontwikkeling/vervaardiging.

Belangrijk voor veel deelnemers van het kunstatelier is de mogelijkheid tot het parttime werken binnen de ArtCrew. De afwisseling van werken in het atelier  naast het  werken binnen een van de andere vormen van dagactiviteiten is voor veel cliënten essentieel om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven en om te doen wat bij hen past. Het geeft hen de juiste mate van afwisseling in  inspanning en ontspanning en de mogelijkheid om hun artistieke kant te ontwikkelen. Naast de reguliere werkomgeving binnen een activiteiten centrum  of elders  is de deelname aan een of meerdere dagdelen ArtCrew van aantoonbaar positieve invloed op het welbevinden van de cliënt.

 

Ontdek de kunstenaar in jezelf!

Altijd al met veel plezier creatief bezig? Wil je ook ontdekken of er een kunstenaar in je schuilt? Dat kan op de ArtCrew.

Je kunt in ons atelier leren tekenen, boetseren, vilten, fotograferen, werken met de computer, poëzie enz. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het ontdekken van jouw interesses en kennis van materialen. Uiteindelijk zal je in grote mate zelfstandig beslissingen en acties kunnen nemen in het maken van je eigen werk. Iets wat je heel leuk vindt ga je steeds beter leren kennen en wie weet wordt je een echte kunstenaar in datgene waarin je het beste bent en je lekker bij voelt..

Kom eens een kijkje nemen in ons leuke atelier, of doe eens een paar keer vrijblijvend mee. Je bent altijd welkom! Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met de cliëntenservice van de Baalderborg groep 0523-287283

ArtCrew is onderdeel van de Baalderborg Groep 

Ook op facebook. Klik hierop en wordt vriend en volg ons!